Centerlejr 
uge 27

Vi har rammerne 
- sammen skaber vi aktiviteterne

Årets store begivenhed, er centerlejr på Arresøcentret.
Er du til aktiviteter på søen, smedjens varme jern, pizza på 3 min. eller en lur i din hjemmelavede hængekøje, så kom på centerlejr på Arresøcentret. 
Vi tilbyder også GPS-løb, kreative værksteder, traditionelle spejderaktiviteter og meget mere – her er noget for alle aldre. Med centrets ideelle placering lige ud til Arresø og tæt ved Frederiksværk Skov giver det et utal af muligheder for aktiviteter både til lands og til vands.
Har du besluttet dig.

Ved du allerede nu, at I ønsker at afholde sommerlejr på Arresøcentret så kontakt den udlejningsansvarlige eller udfyld Forespørgselformular og send den.  
Bemærk at dette kun er en forespørgsel om reservation.
Lejrprogram.
Lederne planlægger og gennemfører lejrens program, men centrets aktivitetsbeskrivelser og materialer er til frit tilgængeligt. Enkelte aktiviteter står centermedarbejdere som instruktører for, f.eks smedning og tinstøbning.
Lejrpladsen
Gruppen får tildelt deres egen lejrplads. Derved er der både plads til at opleve centerlejrens fællesskab og til at være sig selv. 
Arresøcentret stiller rafter til rådighed, gruppen skal selv sørge for reb og andet til at bygge deres lejrplads op med.
Du kan downloade kort over lejrpladsen.

For mindre enheder af bævere/ulve er der mulighed for indendørs overnatning.Aktiviteter

Vi har udarbejdet en pjece med over 100 forskellige aktiviteter.
Download aktivitetspjecen
Her finder du idéer til aktiviteter, du kan lave med dine lejrdeltagere på Arresøcentret. Aktiviteterne bliver dog til stadighed suppleret, hvorfor der på centeret vil være en ajourført fortegnelse over alle aktiviteterne.
Du har også mulighed for at arbejde med nogle af punkterne fra det fælleskorpslige centermærke.
    
De enkelte aktivitetsbeskrivelser med vejledning/tegning kan rekvireres i forvejen hos udlejer og forefindes også i Idéstalden.
Idéstald
Idéstalden er åben – her er centrets bibliotek og aktivitetsbeskrivelserne – gå på opdagelse og lad dig inspirere. Her er også kasser med propper, nål og tråd, sugerør, perler, karton og meget mere – alle de små ting, som børnene spørger efter, når de har fået en god idé.Vestlængen 
– et stort aktivitetsrum med borde og stole - er til fælles afbenyttelse, når der er centerlejr. Her ligger en del spil og i det store skab er der udklædningstøj til lejrbålet eller en temadag. Nogle af centrets aktiviteter foregår også her – bl.a. læderarbejde og silketryk.

Proviant.
I proviantrummet forefindes køleskabe, frysere og reoler til gruppernes mad. Desuden kaffemaskiner og elkedler (så lederne kan få deres morgenkaffe). 
Vi har aftale med SPAR om udbringning af mad – der er også gode indkøbsmuligheder i Frederiksværk.

Introdag.
Her aftaler vi fællesaktiviteter (flag, lejrbål, kiosktider og evt. en fællesdag), koordinerer jeres aktivitetsønsker, fordeler lejrpladser og I har mulighed for at aftale aktiviteter med andre grupper. 
Vi vil også præsentere centrets mange aktivitetsmuligheder. I er velkomne til at blive lidt længere, benytte idestalden til inspiration og planlægge hele programmet for jeres lejr. Indbydelse udsendes medio maj.